Getuigenissen

Rottweiler Naughty | Dogs In Mind

In de puppyklas leerde Lies ons onder andere de lichaamstaal van onze jonge Rottweiler te begrijpen. Zo konden we hem bijsturen voor hij in de fout ging. Dat maakt straffen of corrigeren overbodig. Een ongelooflijk belangrijk inzicht en een methode die we tot op vandaag nog steeds toepassen.

Duitse doggen Kwinto & Nero | Dogs in Mind

Wij hadden al jaren honden in huis tot we op een dag aanklopten bij Lies. Ik stond ervan versteld hoeveel we toch nog bijleerden en hoe dat de band met onze honden sterker maakte.

Een plassende Watson | Dogs In Mind

Radeloos namen we contact op met Dogs in Mind. Onze Watson bleef maar zijn behoefte in huis doen. Lies reageerde onmiddellijk. Ze stelde ons gerust en gaf bruikbare tips en advies.

Weimaraner Liesl | Dogs In Mind

Wij houden van sociaalvaardige honden. Lies maakte speciaal voor ons een programma op maat zodat we op een ontspannen en speelse manier onze Weimaraner een opbouwende opvoeding konden geven. Zo kunnen we nu rustig wandelen zonder schrik te hebben dat onze dame plots naar een of ander dier rent dat ons pad kruist.

Een vorstelijk behandelde Prince | Dogs In Mind

Wij adopteerden Prince. Zijn oude baasjes dienden hem op zijn wenken. Een blaf volstond en daar kwamen de koekjes. Maar ik zette Prince op een noodzakelijk dieet. Ook voldoende beweging kwam aan bod, tot grote frustratie van de verwende Prince. Er ontstond onbegrip en frustratie tot Lies in beeld kwam.

Border Collie Jay-La | Dogs In Mind

Ik had twee honden zonder moeite grootgebracht, dus ik zag de komst van onze Border Collie ook volledig zitten. Maar Jay-La was enorm hyperactief, beet alles kapot en was extreem bang. Ik zocht hulp bij twee hondenscholen maar de situatie ging verder achteruit. Tot ik bij Lies aanklopte.

Gevoelige honden, die Groenendaelers | Dogs In Mind

Onze Groenendaeler liep een licht trauma op na een snauw van een andere hond. Via via kwam ik bij Lies terecht. Ik had vernomen dat ze steeds rekening houdt met het karakter van het dier en de mogelijkheden die elk ras biedt. Ideaal voor onze Gigi dus.

Een overenthousiaste labrador | Dogs in Mind

Zita is onze bruine labrador van drie jaar oud. Ze kon zich heel moeilijk bedwingen als ze een andere hond zag. Ze begon luid te blaffen en kon niet wachten om hen te begroeten. Zo raakte ze gefrustreerd.

Een oudere Vizsla was niet opgezet met de komst van een nieuwe pup | Dogs In Mind

Toen we onze nieuwe pup Baron thuis introduceerden, was onze oudere Vizsla helemaal niet tevreden. Hij reageerde enorm agressief. We hadden schrik, zou dit ooit beter worden of moesten we opnieuw afscheid nemen van onze kleine pup?

Een dankjewel | Dogs in Mind

Lies, een heel grote pluim voor hoe je erin slaagt om elke situatie individueel te benaderen en daarnaast ook de vertaalslag te maken naar de thuissituatie waarbij je telkens nieuwe concrete tips aanreikt.